Blogul oficial - "Exercitii si diete pentru slabit " | Comunitatea membrilor : Inscriere | Autentificare

Dieta pentu barbati, slabeste si dezvolta-ti musculatura


Dieta pentu barbati
Dieta pentu barbati
O cura de slabire pentru barbati este diferita de una pentru femei, pentru ca metabolismul barbatilor este mai rapid decat al femeilor. In acest numar al revistei iti oferim un program de remodelare special gandit pentru barbati, ce te va ajuta sa scapi de burta si sa-ti dezvolti musculatura.
Chiar daca unii dintre ei par ca nu acorda prea multa importanta acestui subiect, kilogramele in plus sunt un subiect de maxim interes pentru barbati, mai ales in clipa in care ei insisi ajung sa se confrunte cu grasimea in exces.


Cele 3 elemente de baza in lupta cu kilogramele in plus sunt:

  1. Alimentatie
  2. Odihna
  3. Antrenament
Degeaba o persoana are o super-alimentatie, pentru ca va slabi doar pana intr-un punct, iar corpul nu va reactiona in continuare, deoarece isi tine rezervele adipoase pentru a satisface nevoile corpului in cazul privarii de somn. Privarea de somn inseamna sa dormi mai putin de 7-8 ore pe noapte.”
Pas cu pas, vom descoperi impreuna ce trebuie sa faci pentru a slabi super sanatos!

Alimentatie bine pusa la punct

Daca ar exista o reteta miraculoasa pentru ca toata lumea sa slabeasca, nu ar mai exista aceasta epidemie de obezitate despre care se vorbeste in ultimul timp. Fara doar si poate, procesul de slabire este complex si indelungat (in functie de cate kilograme vrei sa slabesti). Pentru ca te-ai hotarat sa slabesti, este esential sa-ti stabilesti cate un meniu sanatos in fiecare zi si sa renunti la grasimi, la zaharul in exces, la bauturile carbogazoase, la pizza si alte mancaruri de tip fast food.
Totusi, aceste reguli nu se potrivesc oricui si trebuie sa tii cont de ceea ce este bun pentru organismul tau. Exista persoane care reactioneaza bine la o alimentatie saraca in carbohidrati, dar bogata in proteine si lipide, si exista persoane care mananca carbohidrati si nu se ingrasa decat cand in alimentatia lor au lipide, chiar si in cantitati minime. In continuare, am sa va prezint niste avantaje ale alimentatiei sarace in carbohidrati  si am sa prezint cateva zile de regim care pot fi luate ca si model.”
In ghidul pentru o viata sanatoasa, specialistii de la Universitatea Harvard recomanda sa renunti la dulciuri, cartofi, cereale ultra procesate, mezeluri, sucuri, dulciuri si sa mananci mai multe alimente naturale – fructe, legume, cereale integrale, iaurt, diferite tipuri de fructe oleaginoase (nuci, migdale).
Aceasta alimentatie este o combinatie intre dieta paleo si cea ketogenica. Energia necesara organismului va fi furnizata din lipide si, in principal, lipide animale. Asadar, dupa ce obisnuiesti organismul sa consume si sa-si furnizeze energie din alimentatie preponderent lipidica, atunci diminuand sursa de grasime se va ” lua” energie din grasimea din propriul corp.

Dieta pentru barbati

Ziua 1
Dimineata: fulgi de mei decorticati + lapte gras + 1 lingurita de miere (carbohidrat pur, neprelucrat)
Dupa 3 ore: un mar
Pranz: cotlet de porc + salata varza rosie
Cina: salata cu ton
Ziua a 2-a
Dimineata: 2 ciorchini de struguri + 1 pumn de nuci + 1 felie de branza grasa
Dupa 3 ore: o para
Pranz: somon la gratar + legume
Cina: 2-3 linguri de branza de vaca proaspata + o para
Ziua a 3-a
Dimineata: fulgi de ovaz + lapte gras + fructe goji
Dupa 3 ore: 2 ciorchini de struguri
Pranz: cotlet de berbec + salata verde
Cina: plachie de crap + o lingura de mamaliga

Dormi pe saturate

Noaptea este cel mai bun moment pentru a-ti reincarca „bateriile”, pentru ca atunci bioritmul natural al corpului tau intra in ciclul de regenerare, in care se reface dupa o zi incarcata. Tot noaptea, organismul tau absoarbe substantele nutritive din alimentele pe care le-ai mancat ziua si utilizeaza nutrientii pentru a regenera celulele. Daca te intrebi ce legatura are somnul cu slabitul, vei descoperi imediat!
Un studiu realizat de cercetatorii de la universitatea britanica Roehampton arata ca persoanele care dorm suficient in fiecare noapte, deci aproximativ 7-8 ore, si se trezesc mai devreme decat media (in jurul orelor 6-7) slabesc mai repede si mai sanatos decat somnorosii care au programul decalat. Mai mult, un alt studiu a aratat ca suntem mai predispusi sa „ciugulim” alimente nesanatoase cand suntem treji noaptea decat in timpul zilei.

De 3 ori sport, in fiecare saptamana

Este esential sa faci sport pentru a slabi, asa cum este esential si sa bei 8 pahare de apa in fiecare zi, pentru o buna hidratare a organismului tau. Alterneaza antrenamentele cardio (alergare, inot, tenis etc.) cu orele de forta, pentru a arde grasimile si a-ti tonifia organismul. Inainte de antrenament, nu consuma carbohidrati, pentru ca organismul tau sa arda cat mai multe grasimi. In plus, aminoacizii sunt importanti pentru dezvoltarea masei musculare, iar cercetarile arata ca 40 g de aminoacizi dupa antrenament sunt suficienti pentru a stimula raspunsul anabolic. Indiferent ca iei sau nu suplimente, trebuie sa tii minte ca o ora de sport intens de trei ori pe saptamana si cat mai multa activitate fizica in fiecare zi (urcatul scarilor, mersul pe jos, plimbarile cu bicicleta) te vor ajuta sa slabesti sanatos si sa-ti cresti masa musculara, in acelasi timp
Loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te rugam sa ne povestesti daca si/sau cum te-au ajutat informatiile din aceasta pagina. Asteptam sugestiile si/sau observatiile tale. Multumim.