Blogul oficial - "Exercitii si diete pentru slabit " | Comunitatea membrilor : Inscriere | Autentificare

10 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a incepe o dieta

dieta-si-exercitii

Incepe o dieta

Exista atatea retete de slabit, de la exercitiile fizice, pana la dietele mai mult sau mai putin drastice. Nu e de mirare ca uneori nici nu mai stii ce sa crezi. Probabil te intrebi de multe ori: „Cum e mai bine? Sa mananc inainte de antrenament sau nu?”; „Ce alimente ar trebui sa consum la dieta? Ce tipuri de carbohidrati? Sa mananc mai putin sau sa apelez la un regim alimentar cu mese frecvente?” si lista ar putea continua. Dar sa ne oprim aici pentru ca uneori raspunsul la unele dintre aceste intrebari este inselator, iar alteori se bazeaza doar pe mituri sau pareri subiective. Adevarul este ca nu exista o reteta absoluta de slabit, iar dieta inseamna echilibru intre activitate fizica si alimentatie, nu neaparat un maraton al arderii caloriilor.

10 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a incepe o dieta

1. Nu conteaza cat te antrenezi, intotdeuna vei arde grasimi
Multa lume crede ca arderea grasimilor este asociata cu numarul de kilometri parcursi intr-o ora, dar adevarul este ca suntem intr-un continuu proces de ardere al grasimilor, indiferent de ceea ce facem.
In realitate, ceea ce poti monitoriza cu succes este felul in care consumi energie. Un regim adecvat te va ajuta sa-ti antrenezi corpul pentru arderea grasimilor.
2. Este bine sa consumi grasimi cand esti la dieta
Cele mai multe diete incep prin binecunoscutul „Interzis grasimilor!”. Da, este adevarat ca grasimile care se gasesc in fast-food, chipsuri si prajituri cresc nivelul colesterolului si adauga kilograme in plus, dar exista si grasimi benefice, necesare pentru buna functionare a organismului. Cele care se gasesc in nuci, avocado sau peste te pot ajuta chiar sa protejezi inima si sa-ti mentii greutatea optima.
3. Poti pierde din greutate intr-un timp record, dar nu si pe termen lung
Cele mai multe diete-fulger au ca rezultat pierderea unui numar mare de kilograme intr-un timp extrem de scurt. De cele mai multe ori, dupa incetarea dietei, vei incepe sa iei in greutate si foarte adesea se intampla ca numarul de kilograme adaugate in urma dietei sa fie chiar mai mare decat cel de dinainte. Intr-o dieta este intotdeuna nevoie de rabdare.
4. Exercitiile de aerobic fac inima mai puternica
Cu cat antrenezi mai mult un anumit muschi, cu atat acesta va deveni mai puternic. Si inima este tot un muschi, asa ca nici in cazul ei lucrurile nu stau mai diferit. Cand efectuezi exercitii, inima este si ea antrenata pentru ca pompeaza sange cu oxigen mai des si elimina nivelul colesterolului. Pentru sanatatea ta cardiovasculara, exercitiile de aerobic sunt o adevarata binecuvantare.
5. Nu este bine sa mananci inainte de antrenament
Atunci cand mancam inainte de antrenament afectam procesul de arderea al grasimilor datorita reactiilor chimice care se produc dupa ingurgitare. Atunci cand consumi carbohidrati, corpul tau secreta insulina, care stocheaza grasimea, deci procesul de ardere nu mai este posibil. Acest lucru este valabil cu o ora sau chiar doua inainte de antrenament. Poti alege o alimentatie graduala, cu mai multe mese, dar nu te infometa inainte de a face exercitii fizice, pentru ca pot aparea si alte complicatii medicale.
6. Numarul de calorii nu este prioritar
Cele mai multe diete se bazeaza pe numarul de calorii, dar, asa cum este si in cazul grasimilor, si caloriile difera in functie de aliment. Un mar care contine 50 de calorii nu este acelasi lucru cu o felie de branza, care are acelasi numar de calorii. Caloriile pe care le gasim in alimentele sanatoase au valoare nutritionala, pe cand cele din junk food sunt cunoscute si sub denumirea de „calorii false” pentru ca nu aduc niciun aport organismului din punct de vedere nutritiv.
7. Exercitiile de aerobic nu te ajuta sa fii mai puternic
Chiar daca aerobicul este o forma mult mai placuta de antrenament, acesta nu te va ajuta sa devii mai puternic. Asta deoarece se bazeaza pe un numar mare de repetari, dar fara a folosi greutati (sau folosirea unor greutati mici). Daca ceea ce iti doresti este forta musculara, atunci opteaza pentru fitness (repetari minime, greutati mai mari).
8. Fara grasimi si fara zahar nu inseamna si sanatos
Sunt nenumarate produse care promit lipsa totala a zaharului, dar au in schimb cantitati mari de zaharuri artificiale, care ingrasa si care sunt si mai nesanatoase. De asemenea, si produsele care spun ca nu contin grasimi, pot in schimb sa contina zahar sau sodiu, bogate in calorii.
9. Multivitaminele la dieta – un prieten fals
Nu mananci cat trebuie pentru ca vrei sa slabesti rapid, dar in schimb preferi sa iei cateva tablete de multivitamine. Ideea din spatele acestei stategii este sa-ti minti organismul ca-i oferi exact ceea ce el are nevoie. Multe dintre aceste suplimente alimentare sunt rezultatul unor compusi sintetici, adevaratii nutrienti de care ai nevoie gasindu-se, bineinteles, in alimente.
10. „Cel mai bun exercitiu” pentru slabit nu exista
Atunci cand alegi sa te antrenezi ai un anumit scop, urmaresti sa actionezi asupra unor grupe musculare si parti ale coprului, care sunt diferite de ale celorlalti indivizi. Din punct de vedere genetic, tipul de musculatura si proportiile sunt deja stabilite. Tot ce trebuie sa faci este sa sculptezi ceea ce ai primit de la natura
Loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te rugam sa ne povestesti daca si/sau cum te-au ajutat informatiile din aceasta pagina. Asteptam sugestiile si/sau observatiile tale. Multumim.