O simpla cura
Luni
Dimineata
- Omleta
50 grame de piept de curcan taiat cubulete
2 albusuri de ou
30 grame de cascaval
1/3 lingurita de ulei de masline
6 masline feliate SAU 2 alune sfaramate
1 ceasca piure de mere facut in casa
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati albusurile. Dupa ce s-au prins putin, adaugati carnea, branza si maslinele. Coaceti omleta si pe partea cealalta si serviti-o cu piureul de mere.
La pranz
- Salata de pui cu fructe
100g de piept de pui fiert sau pe gril taiat cubulete
5 cesti de salata verde taiata
1 mar taiat cubulete
1/4 de ceasca de struguri mici
1 lingurita de migdale pisate
2 lingurite de mustar clasic
2 lingurite de maioneza light
1 lingurita otet de mere
1/2 lingurita zeama de lamaie
Preparare: Amestecati puiul, salata verde, marul si strugurii. Separat amestecati mustarul, maioneza, otetul si sucul de lamaie si turnati sosul rezultat peste restul ingredientelor.
Seara
- Pui italian
100 g piept de pui taiat fasii pe diagonala
3/4 ceasca ceapa taiata
1/4 ceasca naut inmuiat in apa
1 1/2 ceasca de rosii maruntite
5 cesti de spanac tocat
1 lingurita ulei de masline
1/2 ceasca supa de pui
1/2 lingurita sos Worcestershire din comert
1 lingurita usturoi taiat feliute
1 1/2 lingurita oregano
sare si piper dupa gust
Preparare: Intr-o tigaie incalziti 2/3 din ulei. Adaugati puiul, 1/2 de ceasca de ceapa si sosul Worcestershire. Amestecati pana puiul este gata. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul ramas si caliti ceapa, nautul, rosiile, spanacul, supa, usturoiul, oregano sarea si piperul. Puneti un capac si lasati la foc mic pana se inmoaie spanacul. Cand totul este gata, puneti legumele pe o farfurie si deasupra puiul.
Marti
- Omleta cu branza
4 albusuri de ou
1/2 felie de paine
30 grame de branza degresata
2/3 ceasca de piure de mere
1 lingurita ulei de masline
Preparare: Preparati albusurile si uleiul ca pe o omleta obisnuita. Presarati branza rasa in tigaie peste oua si coaceti omleta pe ambele parti. Painea serviti-o cu omleta, iar piureul de mere ca desert.
- Salata de ton
30 grame de ton din conserva
1/2 ceasca de branza sau cascaval ras
1/4 ceasca boabe de naut fierte
3 masline
2 linguri de acaju maruntit
1/2 ardei gras
mustar dupa gust
Preparare: Amestecati toate ingredientele si gata pranzul.
- Rasol
100 grame de carne gatita la aburi sau pe gratar
1/3 ceasca de cartofi fierti/copti taiati cubulete
1 1/2 ceasca de rosii tocate
pentru gust adaugati: ceapa, ardei verde si ciuperci taiate cubulete
sos Worcestershire, sare si piper dupa gust
1 lingurita de ulei de masline
1/2 ceasca de struguri
Preparare: Caliti intr-o tigaie uleiul, ceapa, ardeiul si ciupercile. Adaugati carnea, cartoful si mirodeniile. Amestecati pana se leaga compozitia si serviti cu strugurii ca garnitura.
- Oua Florentine
1 ou intreg
2 albusuri
30 grame de ceapa
2 ciuperci
30 grame de branza dietetita rasa
1 ceasca spanac verde tras prin ulei
1 lingurita ulei de masline
1 ceasca de compot dietetic pentru desert
Preparare: Ouale se bat bine cu ceapa tocata marunt, ciupercile si branza. Separat se caleste spanacul in ulei si apoi se amesteca cele doua compozitii. Omleta se coace pe ambele parti intr-o tigaie de teflon.
- Salata Arlecchino
1 ceasca de salata verde taiata
2 capsuni feliate
1/4 ceasca de porumb din conserva
1/2 castravete mediu feliat
1 rosie
2 ciuperci feliate
3 acaju feliate
1 lingurita de ulei de masline
1 ceasca de ton din conserva (folositi ton in apa sau in suc propriu)
20 grame de crutoane
1/2 mar
Preparare: Amestecati toate ingredinetele intr-un bol.
- Somon la cuptor
1/3 lingurita de ulei de masline
170 grame somon proaspat
2 lingurite sos de soia
1 lingurita de chimbir proaspat maruntit sau un varf de cutit de chimbir praf
1/2 lingurita de marar tocat marunt
cateva picaturi de sos iute
120 ml sos salsa (din comert)
115 grame fructe de padure
1 kiwi taiat cubulete
1/2 mar taiat cubulete
Preparare: Ungeti un vas rezistent la temperatura mare cu uleiul si asezati pestele in mijloc. Adaugati deasupra sosul de soia, chimbirul, mararul si stropiti cu sos iute dupa gust. Acoperiti vasul si bagati-l la cuptor pentru 30-35 minutes. In alt vas amestecati sosul salsa, fructele de padure, kiwi si marul. Serviti pestele cu sosul alaturi.
- Omleta
6 albusuri de oua
sparanghel pentru gust
2 lingurite de ulei de masline
1 ceasca de capsuni
Preparare: Bateti albusele de ou su sparanghelul si turnati compozitia intr-o tigaie in care ati incalzit deja uleiul. Ca desert serviti capsunile.
- Salata
100 grame de piept de pui
2 cesti de mixt de legume
1/2 rosie
1 lingura de ulei de masline
Preparare: Amestecati ingredientele intr-un bol.
- Peste cu migdale
150 grame de peste alb
1 lingura de migdale
2 cesti de legume preparate la aburi
1 ceasca fructe de padure
Preparare: Preparati pestele pe gril sau la cuptor si serviti alaturi cu legumele si migdalele. Ca desert serviti fructele de padure.
- Toast
1 felie de paine toast
1 albus de ou preparat pe o tigaie antiadeziva
1 portocala ca desert
- Tocanita italiana
100 grame carne de vita fara grasime taiata cubulete
1 1/2 cesti de ceapa
1 lingurita de usturoi maruntit
1 ceasca de rosii la cutie
2 cesti de dovlecei feliati
1 cub concentrat pentru supa
1 ceasca apa
mirodenii dupa gust (puteti folosi: busuioc, oregano, piper, sare)
1 lingura ulei de masline
Preparare: Caliti in ulei ceapa si carnea dupa care adaugati usturoiul si lasati 1 minut. Adaugati restul ingredientelorsi lasati la foc potrivit pana cand carnea este pe gustul dumneavoastra.
- Salata de brocoli
1 1/2 cesti de brocoli
1/2 ceasca de ceapa rosie
1 lingura de stafide
1/2 ceasca de struguri proaspeti fara samburi
1 lingurita de migdale
3 linguri de iaurt degresat pentru dressing
150 grame piept de pui
Preparare: Desfaceti brocoli in buchetele si opariti-l in putina apa. Dupa ce s-a racit brocoli, adaugati ceapa taiata marunt, stafidele, struburii, migdalele si iaurtul. Amestecati bine si serviti cu pieptul de pui.
Salata poate fi servita cu proteina favorita: peste, hamburger, hamburger de soia etc.
- Sandwich-ul Zone
2 felii de paine integrala
2 albusuri de ou
1 felie (30-50 grame) de branza degresata
1 lingurita de unt de arahide
Preparare: Prajiti painea in toaster si ungeti o felie cu untul de arahide.Pe cealalta felie puneti branza si ouala preparate la microunde (1 min) in prealabil. Uniti cele doua felii si sa aveti pofta buna!
- Piept de pui cu spanac
200 grame piept de pui fiert si taiat fasii
3 1/2 cesti de spanac fiert
3 cesti de ciuperti feliate
1 ceasca de ceapa tocata marunt
1 portocala
15 alune (optional)
1/2 lingurita de ulei de masline
1 lingurita de usturoi sfaramat
1 lingurita de patrunjel tocat
sare si piper
Preparare: Caliti ceapa, ciupercile si condimentele intr-o tigaie. Adaugati spanacul, puiul si alunele.
- Pui cu ananas
100 grame piept de pui taiat cubulete
1 lingura de ulei de masline
3/4 ceasca de ananas taiat cubulete
1 1/2 cesti de brocoli inghetat
usturoi pulbere
sare, piper si chimbir pulbere
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti puiul pentru 5 minute la foc mic. Adaugati sare piper si usturoi dupa gust. Separat preparati brocloi conform instructiunilor de pe punga. Cand puiul s-a facut, adaugati ananasul si chimbirul. Clasati tigaia pe foc pana puiul capata o culoare maronie, ananasul s-a inmuiat, iar sosul s-a ingrosat putin. Asezati continutul tigaii pe un pat de brocoli.
- Cereale Zone
2 cesti de iaurt degresat
2 cesti de branza rasa degresata
1 ceasca de cereale integrale de secara simple
2 linguri de migdale
Preparare: Amestecati toate ingredientele si lasati-le in frigider peste noapte pentru a se inmuia cerealele.
- Salata de linte
200 grame de linte uscata
2 fire de ceapa verde taiata
2 rosii medii fara pielita, taiate marunt
100 grame dovlecei taiati
2 graunti de usturoi taiat fin
50 grame branza feta
3 linguri zeama de lamaie
sare si piper
Preparare: Lasati peste noapte lintea la inmuiat intr-un vas cu apa. Aveti grija ca apa sa depaseasca de 4-5 ori nivelul boabelor din vas. A doua zi fierbeti lintea pentru 30 de minute dupa care treceti-o printr-un jet de apa rece. Repetati actiune de 2 ori dupa care lasati lintea la scurs pentru 5-10 minute. Adaugati restul ingredientelor si serviti rece.
- Ciuperci umplute
5-6 ciuperci mari
1 cesti de ciuperci taiate
1 cesti de spanac verde
1/2 ceasca de ceapa taiata
30 grame de mozzarella
2/3 lingura de ulei de masline
1-2 graunti de usturoi
sare, piper dupa gust
Preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le si lasati-le la scurs. Separat intr-o tigaie caliti ciupercile taiate, ceapa, usturoiul si spanacul. La sfarsit adaugati condimentele si branza. Umpleti cu aceasta compozitie palariile ciupercilor si asezati-le intr-o tava, pe o foaie de copt. Lasati-le la foc potrivit pentru 20-30 de minute.
Motto:
- Descoperiţi Rapid Pierderea în Greutate.
- Sfaturi, dieta si nutritie.
- Tehnici şi strategii priivind spre mai bine,
- Un sentiment minunat şi, în final ... ?
Daca v-a placut, da-ti un like.
Incepeti sa citit articole cu cele mai vechi.
Luni
Dimineata
- Omleta
50 grame de piept de curcan taiat cubulete
2 albusuri de ou
30 grame de cascaval
1/3 lingurita de ulei de masline
6 masline feliate SAU 2 alune sfaramate
1 ceasca piure de mere facut in casa
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati albusurile. Dupa ce s-au prins putin, adaugati carnea, branza si maslinele. Coaceti omleta si pe partea cealalta si serviti-o cu piureul de mere.
La pranz
- Salata de pui cu fructe
100g de piept de pui fiert sau pe gril taiat cubulete
5 cesti de salata verde taiata
1 mar taiat cubulete
1/4 de ceasca de struguri mici
1 lingurita de migdale pisate
2 lingurite de mustar clasic
2 lingurite de maioneza light
1 lingurita otet de mere
1/2 lingurita zeama de lamaie
Preparare: Amestecati puiul, salata verde, marul si strugurii. Separat amestecati mustarul, maioneza, otetul si sucul de lamaie si turnati sosul rezultat peste restul ingredientelor.
Seara
- Pui italian
100 g piept de pui taiat fasii pe diagonala
3/4 ceasca ceapa taiata
1/4 ceasca naut inmuiat in apa
1 1/2 ceasca de rosii maruntite
5 cesti de spanac tocat
1 lingurita ulei de masline
1/2 ceasca supa de pui
1/2 lingurita sos Worcestershire din comert
1 lingurita usturoi taiat feliute
1 1/2 lingurita oregano
sare si piper dupa gust
Preparare: Intr-o tigaie incalziti 2/3 din ulei. Adaugati puiul, 1/2 de ceasca de ceapa si sosul Worcestershire. Amestecati pana puiul este gata. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul ramas si caliti ceapa, nautul, rosiile, spanacul, supa, usturoiul, oregano sarea si piperul. Puneti un capac si lasati la foc mic pana se inmoaie spanacul. Cand totul este gata, puneti legumele pe o farfurie si deasupra puiul.
Marti
Dimineata
- Omleta cu branza
4 albusuri de ou
1/2 felie de paine
30 grame de branza degresata
2/3 ceasca de piure de mere
1 lingurita ulei de masline
Preparare: Preparati albusurile si uleiul ca pe o omleta obisnuita. Presarati branza rasa in tigaie peste oua si coaceti omleta pe ambele parti. Painea serviti-o cu omleta, iar piureul de mere ca desert.
La pranz
- Salata de ton
30 grame de ton din conserva
1/2 ceasca de branza sau cascaval ras
1/4 ceasca boabe de naut fierte
3 masline
2 linguri de acaju maruntit
1/2 ardei gras
mustar dupa gust
Preparare: Amestecati toate ingredientele si gata pranzul.
Seara
- Rasol
100 grame de carne gatita la aburi sau pe gratar
1/3 ceasca de cartofi fierti/copti taiati cubulete
1 1/2 ceasca de rosii tocate
pentru gust adaugati: ceapa, ardei verde si ciuperci taiate cubulete
sos Worcestershire, sare si piper dupa gust
1 lingurita de ulei de masline
1/2 ceasca de struguri
Preparare: Caliti intr-o tigaie uleiul, ceapa, ardeiul si ciupercile. Adaugati carnea, cartoful si mirodeniile. Amestecati pana se leaga compozitia si serviti cu strugurii ca garnitura.
Miercuri
Dimineata
- Oua Florentine
1 ou intreg
2 albusuri
30 grame de ceapa
2 ciuperci
30 grame de branza dietetita rasa
1 ceasca spanac verde tras prin ulei
1 lingurita ulei de masline
1 ceasca de compot dietetic pentru desert
Preparare: Ouale se bat bine cu ceapa tocata marunt, ciupercile si branza. Separat se caleste spanacul in ulei si apoi se amesteca cele doua compozitii. Omleta se coace pe ambele parti intr-o tigaie de teflon.
La pranz
- Salata Arlecchino
1 ceasca de salata verde taiata
2 capsuni feliate
1/4 ceasca de porumb din conserva
1/2 castravete mediu feliat
1 rosie
2 ciuperci feliate
3 acaju feliate
1 lingurita de ulei de masline
1 ceasca de ton din conserva (folositi ton in apa sau in suc propriu)
20 grame de crutoane
1/2 mar
Preparare: Amestecati toate ingredinetele intr-un bol.
Seara
- Somon la cuptor
1/3 lingurita de ulei de masline
170 grame somon proaspat
2 lingurite sos de soia
1 lingurita de chimbir proaspat maruntit sau un varf de cutit de chimbir praf
1/2 lingurita de marar tocat marunt
cateva picaturi de sos iute
120 ml sos salsa (din comert)
115 grame fructe de padure
1 kiwi taiat cubulete
1/2 mar taiat cubulete
Preparare: Ungeti un vas rezistent la temperatura mare cu uleiul si asezati pestele in mijloc. Adaugati deasupra sosul de soia, chimbirul, mararul si stropiti cu sos iute dupa gust. Acoperiti vasul si bagati-l la cuptor pentru 30-35 minutes. In alt vas amestecati sosul salsa, fructele de padure, kiwi si marul. Serviti pestele cu sosul alaturi.
Joi
Dimineata
- Omleta
6 albusuri de oua
sparanghel pentru gust
2 lingurite de ulei de masline
1 ceasca de capsuni
Preparare: Bateti albusele de ou su sparanghelul si turnati compozitia intr-o tigaie in care ati incalzit deja uleiul. Ca desert serviti capsunile.
La pranz
- Salata
100 grame de piept de pui
2 cesti de mixt de legume
1/2 rosie
1 lingura de ulei de masline
Preparare: Amestecati ingredientele intr-un bol.
Seara
- Peste cu migdale
150 grame de peste alb
1 lingura de migdale
2 cesti de legume preparate la aburi
1 ceasca fructe de padure
Preparare: Preparati pestele pe gril sau la cuptor si serviti alaturi cu legumele si migdalele. Ca desert serviti fructele de padure.
Vineri
Dimineata
- Toast
1 felie de paine toast
1 albus de ou preparat pe o tigaie antiadeziva
1 portocala ca desert
La pranz
- Tocanita italiana
100 grame carne de vita fara grasime taiata cubulete
1 1/2 cesti de ceapa
1 lingurita de usturoi maruntit
1 ceasca de rosii la cutie
2 cesti de dovlecei feliati
1 cub concentrat pentru supa
1 ceasca apa
mirodenii dupa gust (puteti folosi: busuioc, oregano, piper, sare)
1 lingura ulei de masline
Preparare: Caliti in ulei ceapa si carnea dupa care adaugati usturoiul si lasati 1 minut. Adaugati restul ingredientelorsi lasati la foc potrivit pana cand carnea este pe gustul dumneavoastra.
Seara
- Salata de brocoli
1 1/2 cesti de brocoli
1/2 ceasca de ceapa rosie
1 lingura de stafide
1/2 ceasca de struguri proaspeti fara samburi
1 lingurita de migdale
3 linguri de iaurt degresat pentru dressing
150 grame piept de pui
Preparare: Desfaceti brocoli in buchetele si opariti-l in putina apa. Dupa ce s-a racit brocoli, adaugati ceapa taiata marunt, stafidele, struburii, migdalele si iaurtul. Amestecati bine si serviti cu pieptul de pui.
Salata poate fi servita cu proteina favorita: peste, hamburger, hamburger de soia etc.
Simbata
Dimineata
- Sandwich-ul Zone
2 felii de paine integrala
2 albusuri de ou
1 felie (30-50 grame) de branza degresata
1 lingurita de unt de arahide
Preparare: Prajiti painea in toaster si ungeti o felie cu untul de arahide.Pe cealalta felie puneti branza si ouala preparate la microunde (1 min) in prealabil. Uniti cele doua felii si sa aveti pofta buna!
La pranz
- Piept de pui cu spanac
200 grame piept de pui fiert si taiat fasii
3 1/2 cesti de spanac fiert
3 cesti de ciuperti feliate
1 ceasca de ceapa tocata marunt
1 portocala
15 alune (optional)
1/2 lingurita de ulei de masline
1 lingurita de usturoi sfaramat
1 lingurita de patrunjel tocat
sare si piper
Preparare: Caliti ceapa, ciupercile si condimentele intr-o tigaie. Adaugati spanacul, puiul si alunele.
Seara
- Pui cu ananas
100 grame piept de pui taiat cubulete
1 lingura de ulei de masline
3/4 ceasca de ananas taiat cubulete
1 1/2 cesti de brocoli inghetat
usturoi pulbere
sare, piper si chimbir pulbere
Preparare: Incalziti uleiul intr-o tigaie si caliti puiul pentru 5 minute la foc mic. Adaugati sare piper si usturoi dupa gust. Separat preparati brocloi conform instructiunilor de pe punga. Cand puiul s-a facut, adaugati ananasul si chimbirul. Clasati tigaia pe foc pana puiul capata o culoare maronie, ananasul s-a inmuiat, iar sosul s-a ingrosat putin. Asezati continutul tigaii pe un pat de brocoli.
Dumineca
Dimineata
- Cereale Zone
2 cesti de iaurt degresat
2 cesti de branza rasa degresata
1 ceasca de cereale integrale de secara simple
2 linguri de migdale
Preparare: Amestecati toate ingredientele si lasati-le in frigider peste noapte pentru a se inmuia cerealele.
La pranz
- Salata de linte
200 grame de linte uscata
2 fire de ceapa verde taiata
2 rosii medii fara pielita, taiate marunt
100 grame dovlecei taiati
2 graunti de usturoi taiat fin
50 grame branza feta
3 linguri zeama de lamaie
sare si piper
Preparare: Lasati peste noapte lintea la inmuiat intr-un vas cu apa. Aveti grija ca apa sa depaseasca de 4-5 ori nivelul boabelor din vas. A doua zi fierbeti lintea pentru 30 de minute dupa care treceti-o printr-un jet de apa rece. Repetati actiune de 2 ori dupa care lasati lintea la scurs pentru 5-10 minute. Adaugati restul ingredientelor si serviti rece.
Seara
- Ciuperci umplute
5-6 ciuperci mari
1 cesti de ciuperci taiate
1 cesti de spanac verde
1/2 ceasca de ceapa taiata
30 grame de mozzarella
2/3 lingura de ulei de masline
1-2 graunti de usturoi
sare, piper dupa gust
Preparare: Indepartati piciorusele ciupercilor, spalati-le si lasati-le la scurs. Separat intr-o tigaie caliti ciupercile taiate, ceapa, usturoiul si spanacul. La sfarsit adaugati condimentele si branza. Umpleti cu aceasta compozitie palariile ciupercilor si asezati-le intr-o tava, pe o foaie de copt. Lasati-le la foc potrivit pentru 20-30 de minute.
Motto:
- Descoperiţi Rapid Pierderea în Greutate.
- Sfaturi, dieta si nutritie.
- Tehnici şi strategii priivind spre mai bine,
- Un sentiment minunat şi, în final ... ?
Daca v-a placut, da-ti un like.
Incepeti sa citit articole cu cele mai vechi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Te rugam sa ne povestesti daca si/sau cum te-au ajutat informatiile din aceasta pagina. Asteptam sugestiile si/sau observatiile tale. Multumim.