Blogul oficial - "Exercitii si diete pentru slabit " | Comunitatea membrilor : Inscriere | Autentificare

Constipatia

Constipatia

Constipatia este de fapt, o întârziere a tranzitului intestinal si apare atunci când se acumuleaza foarte multe reziduuri în colon, care stagneaza fara ca acestea sa fie eliminate prin defecatie.
Cauzele sunt: dietele cu un continut scazut de fibre, deshidratarea, diferite afectiuni, tratamentele medicamentoase, sedentarismul, schimbarea rutinei etc.

Tratamente naturiste pentru constipatie:

Merele
Este recomandat sa se consume în fiecare dimineata doua mere timp de doua saptamâni.
Migdale, susan, floarea soarelui si in
Se amesteca 50 g din fiecare si se dau prin râsnita. Se consuma în fiecare zi câte o lingurita de acest amestec, într-un pahar cu suc de fructe, iaurt sau apa. Tratamentul se urmeaza pe o perioada de 10 zile.
Infuzie de cicoare
Se face dintr-o lingurita de planta peste care se adauga 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute. Se beau 3 cani pe zi timp de 10 zile.
Infuzie de salvie
Se face un ceai dintr-o lingurita de salvie peste care se adauga o cana de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 5-8 minute si se consuma 3 cani pe zi înainte de masa pe o perioada de 15 zile.
Apa cu miere
Este bine ca în fiecare dimineata, pe stomacul gol sa se consume un amestec dintr-un pahar de apa amestecat cu doua linguri de miere.
Iaurt
Se recomanda sa se consume un iaurt pe zi, timp de o saptamâna. Iaurtul contine bacterii probiotice importante pentru reglarea florei intestinale.
Ceai verde
Se face o infuzie dintr-o lingurita de planta peste care se adauga o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat trei-patru minute. Se consuma trei cani pe zi pe o perioada de trei saptamâni.
Loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Te rugam sa ne povestesti daca si/sau cum te-au ajutat informatiile din aceasta pagina. Asteptam sugestiile si/sau observatiile tale. Multumim.